
Leczo mojego pomysłu nie zawiera mięsa, co najwyżej pieczarki. Bazą sosu jest duszona cebula - właściwie już nie widoczna w samej potrawie, ale sprawia, iż smak jest pełny, nawet bez tradycyjnej kostki rosołowej. Nauczyłam się tego przypadkiem - cebula potrafi dać wspaniały smak potrawie, niejako uzupełnić bukiet aromatów nie zdradzając swojej obecności.Szczególnie cebula ekologiczna, czy wprost od zaprzyjaźnionego rolnika :-)
Na kolację przygotowałam sałatkę z dodatkiem ciepłego prażonego słonecznika i podpieczonych pieczarek. Smacznie, lekko i zdrowo. Oczywiście grzyby na noc, to nie najlepszy pomysł, ale potrzebowałam już zdecydowanej faktury jedzenia. Czegoś, co będzie udawało pokarm stały i odwróci uwagę od warzyw jako takich :-)
Sałatka była naprawdę smaczna. Może zbyt wiele składników, ale mój organizm krzyczy dokładnie o wszystko, co mogę znaleźć w lodówce :-)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz