Dziś sok z warzyw i imbiru. Pół godziny przed śniadaniem. Świetnie tonizuje i odżywia. Sok warzywny ma właściwości odkwaszające, a bukiet witamin doskonale pobudza i orzeźwia.
A oto skład:
Warzywa o tej porze roku nie są zbyt sokodajne :-) Dlatego do mieszanki soków włączam sok z ogórka zielonego, aby złagodzić smak. Imbir mocno rozgrzewa, dominuje smak soku, zatem nie ma większego znaczenia, jakich warzyw użyjemy. Swobodnie możemy dodać warzywo, którego nie lubimy - i tak jego smak zginie pod eksplozją aromatu imbiru :-)
Picie soków warzywnych przed śniadaniem pozytywnie wpływa na funkcjonowanie układu trawienia, daje szansę składnikom odżywczym na lepsze wchłanianie, pobudza produkcję soków trawiennych i energetyzuje pozytywnie na cały dzień. Soki z zawartością miąższu dodatkowo oczyszczają organizm z toksyn, a błonnik syci.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz